Menu
Obec Bražec
Obec Bražec okr. Karlovy Vary

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

 

Chráníme vaše údaje

 

Tímto dokumentem vám poskytujeme informace o vašich právech souvisejících se zpracováváním vašich osobních údajů.  Při zpracovávání osobních údajů se řídíme právními předpisy, zejména zákonem o ochraně osobních údajů. Zpracovávání osobních údajů probíhá vždy pouze v rozsahu daném konkrétní službou nebo účelem zpracování. obec Bražec, Bražec 37, 364 71 Bochov, IČO 04498682 (dále jen obec).

Níže se dozvíte, jak budeme zpracovávat Vaše osobní údaje s ohledem na Nařízení Evropského parlamentu a Rady 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen GDPR).

 

Základní zásady ochrany osobních údajů

 

  • Obec se zavazuje dodržovat povinnosti v oblasti ochrany osobních údajů tak, aby byla chráněna práva všech subjektů, jejichž osobní údaje obec zpracovává, a to v nejvyšší možné míře.
  • Získání a zpracování osobních údajů je vždy řešeno v rámci zásad zákonnosti, transparentnosti a korektnosti.
  • Jsou prováděna opatření v oblasti technické, procesní a organizační tak, aby byla zajištěna ochrana při zpracování osobních údajů, jejich integrita, dostupnost, důvěrnost a odolnost. Tato opatření jsou pravidelně kontrolována a na základě účinnosti hodnocena a zdokonalována.
  • K osobním údajům mají přístup pouze oprávněné osoby, jiným subjektům jsou údaje předávány pouze z důvodu plnění zákonného účelu nebo se souhlasem subjektů údajů.
  • Osobní údaje jsou zpracovávány pouze v nutném rozsahu a po nezbytně nutnou dobu.
  • Nové požadavky vyplývající z právních předpisů nebo aktuálních hrozeb jsou neprodleně implementovány.
  • Porušení ochrany osobních údajů jsou vždy evidována, vyšetřena a v případě dopadu na práva subjektů údajů hlášena na dozorový úřad, v případě vysokých rizik také subjektům údajů.

 

Přehled zpracovávaných typů údajů a jejich zdroje

 

Obec shromažďuje osobní údaje sloužící k jednoznačné identifikaci subjektu údajů (fyzických osob), kontaktní údaje umožňující komunikaci a další údaje vztahující se k předmětu vykonávaných agend a související s poskytovanými službami a činnostmi obce. Osobní údaje jsou získávány přímo od občanů, případně ze základních registrů.

Účely zpracování

Hlavním účelem zpracování osobních údajů je plnění agend vyplývajících z povinností obce a poskytování služeb občanům (např. informování o událostech v obci).

Upozorňujeme, že na akcích pořádaných obcí jsou obvykle pořizovány fotografie pro účely tiskového zpravodajství a že veřejná vystoupení v záležitosti veřejného zájmu mohou být dokumentována (např. zasedání zastupitelstva obce).

 

Účely a právní základ pro zpracování

Právním základem zpracování osobních údajů občanů je plnění právních povinností města, plnění uzavřených smluv, oprávněný zájem obce, souhlas subjektu údajů, veřejný zájem či životně důležité zájmy subjektu údajů.

 

Přehled účelů a právních základů pro zpracování  :

 

Účel zpracování 

Právní základ*1 

Poskytování služeb systému CzechPoint 

Vedení evidence obyvatel 

Evidence sponzorů obce 

Gratulace jubilantům 

Vedení mzdové agendy 

Najímání lidských zdrojů z Úřadu práce 

Organizace voleb 

Správa lidských zdrojů 

Poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb. 

Evidence nájemních smluv 

Činnost oprávněné úřední osoby

Pronájem nebytových prostor 

Evidence nájemních smluv 

SMS + email rozhlas 

Vedení spisové služby 

Evidence a výběr místních poplatků 

Vedení kroniky obce 

Vidimace legalizace

Sběr údajů o spotřebě tepla

 

1*a) subjekt údajů udělil souhlas se zpracováním svých osobních údajů pro jeden či více konkrétních účelů;  

b) zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů, nebo pro provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na žádost tohoto subjektu údajů; 

c) zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje;  

d) zpracování je nezbytné pro ochranu životně důležitých zájmů subjektu údajů nebo jiné fyzické osoby;  

e) zpracování je nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je pověřen správce;  

f) zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů příslušného správce či třetí strany, kromě případů, kdy před těmito zájmy mají přednost zájmy nebo základní práva a svobody subjektu údajů vyžadující ochranu osobních údajů, zejména pokud je subjektem údajů dítě. 

 

Doba, po níž jsou osobní údaje zpracovávány

Doba zpracování osobních údajů se řídí zákonnými požadavky, smluvními ujednáními nebo dobou, na kterou byl subjektem údajů udělen souhlas se zpracováním osobních údajů.   

 

Jak probíhá zpracování osobních údajů

Obec zpracovává Vaše osobní údaje ve svých informačních systémech. Zpracování osobních údajů je pod stálou kontrolou procesů fyzického i technického zabezpečení. Při zpracování obce využívá bezpečnostních kontrolních a technických mechanismů zajišťujících ochranu zpracovávaných údajů v nejvyšší možné míře před neoprávněným přístupem, přenosem, ztrátou nebo zničením a před dalším možným zneužitím.

Zaměstnanci pracující s osobními údaji v rámci plnění svých pracovních povinností jsou vázáni mlčenlivostí přetrvávající i po skončení pracovního vztahu k obci.

 

ZÁZNAM O ZPRACOVÁNÍ – KAMEROVÝ SYSTÉM

 

Správce

 

Obec Bražec

Bražec 37, 364 71 Bochov

IČO: 04498682

Kontaktní osoba: Martin Došek tel.: +420 774 618 251

Účel zpracování

Ochrana majetku správce, života a zdraví osob prostřednictvím stálého kamerového systému.

Právní důvod

Oprávněné zájmy správce a třetích stran.

(článek 6 odst. 1 písm. f)

Popis kategorií subjektů údajů

Zaměstnanci a vstupující osoby do monitorovaného prostoru (dodavatelé, návštěvy apod.), veřejnost

Popis kategorií osobních údajů

Identifikační údaje ve formě kamerového záznamu

Informace poskytované subjektům údajů

Prostřednictvím piktogramů umístěných na vstupech do zaznamenávaného prostoru, včetně identifikace správce
a sdělení, kde lze získat další informace.

Příjemci osobních údajů

V odůvodněných případech orgány činné v trestním řízení, případně jiné zainteresované subjekty pro naplnění účelu zpracování (např. pojišťovna). Nejsou plánovaní příjemci v třetích zemích.

Lhůta pro výmaz

Doba uchovávání záznamu je 3 dny. Řešený zachycený incident je uchován pro nezbytně nutnou dobu.

Technická a organizační opatření

Bezpečnostní kryt, řízený přístup k datům, školení oprávněných osob, vedení předávacích protokolů třetím osobám.

Podrobněji řešeno ve směrnici k provozu kamerového systému, která je přiložena k tomuto záznamu.

Počet zapojených kamer

21 kamer, které jsou umístěny na 18 strategických místech (hnízdech)

Objekt umístění kamer

První kamera je umístěna v zadní části obecního úřadu a svým otočným záběrem snímá prostor dětského hřiště.

Druhá kamera na přední straně budovy obecního úřadu a snímá prostor náměstí, místní obchod, přední část budovy kulturního domu a vstupní prostor k obecnímu úřadu.

Třetí kamera je umístěna na budově kulturního domu a snímá část náměstí, autobusovou zastávku a vstupní prostor do budovy obecního úřadu.

Čtvrtá kamera je na boku budovy kulturního domu a zabírá kontejnerové hnízdo pro třídění odpadu.

Pátá kamera je na budově panelového domu u č.p. 63 a monitoruje zadní část této budovy.

Kamerové hnízdo (šestá a sedmá kamera) je na rohu budovy č.p. 63 snímá svým záběrem  snímají prostor pískoviště, zadní část budovy panelového domu č.p. 65, 66 a snímá část parkoviště pro vchody č. 63, 64. Dále monitoruje boční stranu panelového domu č. 63.

Osmá kamera je umístěna na rohu budovy č.p. 65 a zabírá prostor parkoviště před vchody do panelového domu č.p. 65,66 a současně i zadní část panelového domu č.p. 67,68.

Devátá kamera je umístěna na zadním rohu budovy č.p. 65 a monitoruje přední část budou č.p. 63,64, dětské pískoviště a boční část budovy č.p. 65.

Desátá kamera je namontována na rohu budovy č.p. 66 a snímá zadní část budovy č.p. 67,68 parkoviště za bývalou kotelnou.

Jedenáctá kamera je umístěna za zadním rohu budovy č.p. 66 a monitoruje parkoviště zadní část budovy č.p. 63,64.

Další kamerové hnízdo se skládá z kamer č. 12 a 13, je umístěno na čelním roku budovy č.p. 67 a zabírá prostor bok budovy č.p. 67, zadní část panelového domu č.p. 69,70 a antukové hřiště s lavičkami.

Čtrnáctá kamera je namontována na zadním rohu budovy č.p. 67 a svým záběrem monitoruje před část s parkovištěm před budovou č.p. 65,66.

Patnáctá kamera je umístěna na rohu budovy č.p. 68 a snímá zadní část budovy č.p. 69,70.

Šestnáctá kamera je namontována na zadním rohu budovy č.p. 68 a zabírá přední část budovy panelového domu č.p. 65,66, parkoviště před tímto domem a okraj zděných garáží.

Sedmnáctá kamera je namontována na rohu budovy č.p. 69 a snímá příjezdovou cestu k této budově, parkoviště a pískoviště.

Osmnáctá kamera je umístěna na zadním rohu budovy č.p. 69 a monitoruje přední část budovy č.p. 67,68 a příjezdovou komunikaci.

Kamerové hnízdo, které se skládá z kamer č. 19 a 20 je umístěno na rohu budovy č.p. 70 a vidíme příjezdovou cestu k panelovému domu č.p. 69,70, pískoviště a částečně vchody do této budovy.

Dvacátá první kamera je namontována na zadním rohu budovy č.p. 70 a monitoruje prostor přední část budovy č.p. 67,68.

Režim kamer

Nepřetržitý

Dochází k prostému záznamu bez využití softwarového porovnání biometrických charakteristik.

Zpracovatel

Nevyužívá se.

 

 

Předávání osobních údajů jiným osobám

Obec předává osobní údaje zpracovatelům osobních údajů na základě smlouvy s příslušnými ustanoveními o zpracování osobních údajů. Seznam zpracovatelů je k dispozici na webových stránkách obce.

 

Seznam zpracovatelů:

 

Advokáti C.M.H.L. s.r.o.                                          IČ: 04629043

Duxten.cz s.r.o.                                                          IČ: 25246402

František Belbl                                                          IČ: 86945581

Galileo Corporation s.r.o.                                          IČ: 25448714

Konzulta Brno a.s.                                                     IČ: 25548085

KT Plusservis s.r.o.                                                   IČ: 26888131

LANius s.r.o.                                                             IČ: 25150707

Non Stop Servis s.r.o.                                                IČ: 28045360

Pavel Šlagorský – skartační nádoba                          IČ: 73724378

Res vitae z.s.                                                              IČ: 69968209

SWAN Liberec s.r.o.                                                 IČ: 64053415

Triada spol. s.r.o.                                                       IČ: 43871020

Státní oblastní archiv Karlovy Vary                          IČ: 70979090

 

Dále mohou být osobní údaje předány subjektům veřejné moci a státním orgánům, pokud je to uloženo nebo umožněno právním předpisem.

 

Zpracování osobních údajů na základě souhlasu

 

Subjekt údajů se v případě zpracování osobních údajů na základě informovaného souhlasu vždy svobodně rozhodne, zda svůj souhlas poskytne, případně omezí nebo zda odmítne souhlas udělit. Obec je vázána rozsahem poskytnutého souhlasu.

Poskytnutý souhlas lze kdykoli odvolat. Po odvolání souhlasu nebo jeho neposkytnutí ukončí obec zpracování osobních údajů.

 

Práva subjektů údajů

Právo na přístup 

umožňuje subjektu údajů zjistit, zda a případně jaké údaje o jeho osobě obec zpracovává, účel, právní základ, způsob a dobu zpracování a o příjemcích, kterým jsou osobní údaje zpřístupněny. Stejně tak má každý subjekt údajů právo na informaci o všech osobních údajích, které o něm obec zpracovává. Tím by však neměla být dotčena práva ostatních (zejména právo na ochranu jejich osobních údajů, ale rovněž se může jednat o ochranu duševního vlastnictví či obchodního tajemství), případně ohrožena národní bezpečnost. Subjekty údajů také mají být informováni o tom, zda jsou jejich osobní údaje využívány k automatickému rozhodování nebo profilování.

právo na opravu 

umožňuje subjektu údajů dožadovat se nápravy v případě, kdy zjistí, že evidované údaje jsou nesprávné, nepřesné nebo neúplné. Obec musí v případě oznámení zajistit provedení opravy bez zbytečného odkladu.

Právo na výmaz 

(neboli právo být zapomenut) umožňuje subjektu údajů požadovat odstranění svých údajů z evidence obce, pokud nastane některý z těchto případů:

  • osobní údaje jsou evidovány a zpracovávány protiprávně, např. uplynula stanovená doba zpracování; 
  • zpracování bylo založeno na souhlasu, který byl odvolán, a zároveň neexistuje jiný právní důvod pro jejich zpracování;
  • rodič nesouhlasí se zpracováním osobních dat svého dítěte (pokud se jedná o zpracování údajů na základě souhlasu pro služby informační společnosti);
  • osobní údaje již nejsou pro účel, pro který byly uchovávány a zpracovávány, potřeba;
  • subjekt údajů vznese námitku proti zpracování založenou na oprávněných zájmech obce a tyto oprávněné zájmy nepřeváží zájem na ochraně osobních údajů občana.

V případě uplatnění práva na výmaz je subjekt údajů oprávněn požadovat výmaz všech výskytů a odkazů na jeho osobní údaje ve všech kopiích.

Právo na omezení zpracování 

ukládá obci omezit zpracovávání osobních údajů občana z následujících důvodů:

  • pokud subjekt údajů namítá, že zpracovávané údaje jsou nepřesné, je možné požadovat omezení zpracování na dobu nutnou k ověření přesnosti osobních údajů;
  • jestliže pro zpracování osobních údajů neexistuje právní základ, může subjekt údajů místo výmazu požadovat omezení zpracování (dočasné uchování bez dalšího zpracování);
  • jestliže osobní údaje již nejsou potřeba pro vytyčený účel obce, ale mohou být i nadále potřebné pro dítě, občana a zákonného zástupce dítěte, např. pro obhajobu případných právních nároků;
  • jestliže subjekt údajů již vznesl námitku proti zpracování údajů, je oprávněn zároveň požadovat omezení zpracování na dobu nutnou k ověření, zda oprávněné zájmy správce převáží nad zájmy subjektu údajů.
  •  
  • Právo vznést námitky 

umožňuje subjektu údajů ohradit se proti zpracování jeho osobních údajů založenému na oprávněném nebo veřejném zájmu obce. V případě námitek subjektu údajů má obec povinnost ověřit a řádně zdůvodnit, zda oprávněné či veřejné zájmy převažují nad zájmy subjektu údajů na ochraně jeho osobních údajů.

 

Právo na přenositelnost 

umožňuje subjektu údajů získat své osobní údaje ve strukturované strojově čitelné podobě. Rovněž může požadovat, aby tyto údaje byly předány přímo jinému správci, pokud je to (technicky) možné a proveditelné. Právo se však uplatní pouze v případech, kdy je zpracování osobních údajů založeno na souhlasu či smlouvě.

 

Právo podat stížnost u dozorového úřadu

Máte právo podat stížnost u dozorového úřadu (Úřad pro ochranu osobních údajů), pokud se domníváte, že při zpracování vašich osobních údajů došlo k porušení pravidel ochrany osobních údajů.

 

Úřad pro ochranu osobních údajů:

Pplk. Sochora 27

170 00 Praha 7

telefon: +420 234 665 111

 

Způsob uplatňování práv subjektů údajů

 

elektronickým podáním:

  • prostřednictvím elektronické podatelny se zaručeným elektronickým podpisem
  • obec@brazec.cz
  • prostřednictvím datové schránky x7yfetj
  • osobně v kanceláři obecního úřadu obce (písemná žádost, občanský průkaz)

-        Obecní úřad Bražec

         Bražec 37

        364 71 Bochov

 

úřední hodiny

Po:  8:00 – 17:00

Út:  

St:   8:00 – 17:00                                          

Čt:                                

Pá:  

 

Postup k uplatnění práv subjektů údajů

 

  1. Přijetí žádosti
  2. Identifikace žadatele
  3. Vyhodnocení žádosti
  4. Rozhodnutí o žádosti
  5. Výkon rozhodnutí
  6. Informování žadatele

Lhůta na zpracování žádosti činí 30 dní ode dne přijetí žádosti. Lhůtu lze ve výjimečných případech prodloužit až o 60 dní, zejména z důvodu komplexnosti a obtížnosti případu, o čemž musí být subjekt údajů ze strany správce údajů informován, včetně důvodu prodloužení.

 

Identifikační a kontaktní údaje na pověřence pro ochranu osobních údajů

 

• Galileo Corporation s.r.o.

• IČO: 25448714

• Se sídlem: Březenecká 4808, 430 04 Chomutov

 

Martin Došek

e-mail: martin.dosek@igalileo.cz

telefon: +420 774 618 251

      

 

Slovníček pojmů

Oprávněný zájem - zájem správce nebo třetí strany například v situaci, kdy subjekt údajů je zákazníkem správce.

Osobní údaj - informace o konkrétním, identifikovatelném člověku, i osobě samostatně výdělečné činné

Příjemce - osoba, které jsou předávány údaje.

Správce - osoba, která určuje účel a prostředky zpracování osobních údajů; zpracováním může správce pověřit zpracovatele.

Subjekt údajů - živá osoba, k níž se osobní údaje vztahují.

Účel - důvod, ke kterému správce využívá vaše osobní údaje.

Zpracování - činnost, kterou správce nebo zpracovatel provádějí s osobními údaji.

Zpracovatel - osoba, která pro správce zpracovává osobní údaje.

 

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Mobilní aplikace

Sledujte informace z našeho webu v mobilní aplikaci – V OBRAZE.

Odstávky ČEZ

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Mapový portál

Mohlo by vás zajímat